+31 (0)43 – 2050010 info@4yourshop.eu

U verschil onder het administreren van geringe bedragen. Uitgestrekte projecten

Geloof het of niet, ik heb discussies over dat onderwerp gerespecteerd, hoe kleine of uitgestrekte projecten te managen, vrijwel bar ruimte vechtpartijen in organisaties veroorzaken. Het argument wordt allesbehalve door iemand gewonnen plus deals aan een gebiedsprojectmanagers en projectbeheerorganisaties komen in de problemen en bezoedelen hun reputatie daardoor ze meer pijn veroorzaken dan nodig is door een plan te administreren. Soms bezitten projecten niet zoveel rigiditeit nodig zoals andere, zeker we gaan kijken langs zes principes waarvan ik denk dat ze de kleine tot grote projecten beheren.

Dus project ben een project

Ten beste is dezelfde plan zeker project, ofwel u meteen klein ofschoon groot is. Een bezit zeker begin- en dus einddatum. Ie levert zeker apart product met plus je aflevering is beslist oplossing aan een opgave. Vanaf dat punt zijn het met cruciaal betekenis dat de organisatie criteria definieert aan wat beslist klein versus groot plan is, want over wie worden de projecten vergeleken? Een hangt daarginds van af.

Zoals de subtiel of groot definieert per scope, is deze afhankelijk betreffende hoe lang het zal duren; Moet het project een enige weken, kalendermaanden duren alsof meerjarig bestaat? Indien gedefinieerd door de kosten, ben dit afhankelijk van de budget ofschoon wie financiert het project? Indien gedefinieerd door middelen, kunnen enige projecten 1 persoon, een paar bevolking of honderden hebben. Het is relatief in de organisatie, omdat je jezelf niet echt kunt vergelijken bij anderen.

De projectstroom blijft hetzelfde

Na u de criteria hebt gecategoriseerd, is de levenscyclus hetzelfde. De levenscyclus ben hoe het project van begin tot eind stroomt en hoeveel er tussendoor gebeurt. Wij creëren daar niets nieuws. Sommige levenscycli hebben beslist zeer specifieke planning, analyse, uitvoering, bewaking en controle, en sluitingsfasen, maar of het plan klein of groot ben, het gaan nog steeds door dezelfde stroom.

Langer intensiteit kan betrokken bestaan

Terwijl de levenscyclus gelijk kan bedragen voor alsmede klein indien groot, is de nauwkeurigheid anders. Alhier komen lieden in de moeilijkheden, voornamelijk organisaties die processen implementeren, vandaar luitjes een daarginds niets mee eens bestaat dat de striktheid anders is. Soms is daarginds data room services dezelfde procespatrouille ofschoon -groep die de proces definieert, en de ene groep die het proces daadwerkelijk ingenomen. Afhankelijk door de criteria, d. w. z. de grootte over het plan, karaf er langduriger nauwkeurigheid zijn.

Langer intensiteit kan belanghebbend is

Bekijk daarna de systemen plus processen. Een is vitaal voor kleine en meerderjarige projecten door systemen plus processen in hun gelegenheid te bezitten, omdat zij de how-to bieden. Categorisering van een project beïnvloedt hoe u dingen doet, hoeveel luitjes er bij betrokken zijn en hoeveel stappen ofwel details jou gaat uitvoeren. Denk eraan, als ietwat klein zijn, willen wij de pijn of ie proces gratis meer maken dan nodig is. Een idee ben om affaires voor mekaar te helpen en gauw resultaten te boeken.

Complexiteit controleren

Kijk ten slotte naar de complexiteit betreffende het plan. De complexiteit tussen subtiel en relevant varieert, plus soms bestaat we met mening datgene klein gewoon is plus vitaal complex, echter datgene is gratis echt precies waar op basis van mijn ervaring. Weleens zijn kleine projecten complexer; het hangt af van wat u aan een doen voorkomen. U kunt iets implementeren dat nog nooit eerder is geïmplementeerd: misschien beslist nieuw type landschapsarchitectuur, een nieuwe techniek voor de bouwen met een vijver of de gebruiken betreffende nieuwe bouwmaterialen. Misschien zijn de uitkomst daarvoor een ander land precies waar de beginsel met ie project hoger is dan waar u nog allesbehalve mee te maken hebt gehad. In de meerdere kant moet een vitaal project groot maar simpel zijn. Ie kan een heel doorslaggevend budget hebben met veel middelen, echter als ie herhaalbaar zijn, iets datgene je al vele malen eerder hebt gedaan, zodat je beslist goed, volwassen proces, tools en sjablonen hebt die al aanwezig zijn plus mensen dat echt exact zijn bij uitvoeren vervolgens is de mogelijkerwijs niets zojuist ingewikkeld.

Focus op deliverables, niet met taken

Bedenk ingeval extraatje datgene de in de einde betreffende dezelfde plan, aanzienlijk alsof subtiel, deliverables produceert, genkel taak. Zojuist dikwijls word we verzand in uw taak deze wij niet langdurig toereikend onze hoofden opbrengen wegens erbij onthouden datgene we daadwerkelijk zeker oplossing bieden. Natuurlijk indien jou aan jou projectteam of organisatie boven een gekibbel verkeert over de betekenis betreffende klein versus aanzienlijk en de striktheid alsof complexiteit van projecten, vervolgens zou moeten de mogelijkerwijs handig zijn om enige van dat leidende beginselen te behandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *